Известие

Collapse
No announcement yet.

Изтъркан Вебер потенциометър

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Изтъркан Вебер потенциометър

Днес му мерихме параметрите на едната страна добре 0 но на другата 0.60 !
    Заминал е графита и казва на компа ,че съм подал гас но няма въздох и оттам отваря моторчето за празния ход ,тогава почва да вдига и смъква оборотите все едно форсирам !
    Въпросът ми е дали се продават такива потенциометри на клапата ,Вебер едва ли ще намеря ам поне МагнетиМарели да има !
    Някой да е сменял такова нещо и да има някакви впечятления след смяната ?
    Също и за цена долу горе ако може да ме ориентирате ?
    Alfa Romeo 33 IMOLA 1.4 i.e. 90hp. 1351 cc. 93 г. (907A)

re

Приятелю, продават се, Лисан има със сигурност. 35 или 40 лв беше. смяната е елементарна. Успех. Ето ти и неговия номер 0898832271 - Сашо.
    Alfa Romeo 1.4 imola

Comment

Е за лисан не се и съмнявам ,че има ама втора рака !
      На мен ми трябва ново , пък и едва ли ще му се занимава с такава дреболия да я праща !
      40-50 лева казваш хммм много бе , за един прос потенциометър !

Comment

Току що се връщам от магазина там ми предложиха на магнети марели с цена 112 лева! В алто италия пък същия с поръчка от ит за 386 лева !?
        Един тъп потенциометър как може да струва такива пари ?

Comment

щракни ми една снимка на въпросния потенциометър,може да ти помогна.

Comment

Ето снимки ,ако можеш да намериш такър нов на нормална цена се обади !
            Тоя коъто ми го предложиха беше на Магнети Марели в друг магазин ми предложиха два турски които нямаха марка за цена 50 лева ,изглеждаха доста зле направени !
            Нещо кара моторчето за празен ход да отваря постоянно и колата почва да мени обороти 1000-1400 рпм. все едно форсирам ! Замерих този потенциометър и в едната страна (на затворено положение на клапата) показва 0.60 ома ,а трябва да са 0 ома !
            Диагноза изтъркан графит , този потенциометър казва на компа ,че съм подал газ (а аз несъм) а няма достатъчно въздух и оттам да отваря моторчето за празен ход ?!!??
            И за това от днес карам с откачено от буксата моторче за празен ход !
            Сега немени оборотите но компютърат работи в авариен режим и гори по-вече !
            Attached Files
            Last edited by RaIDeR; d.m.y г., 01:08.

Comment

Първоначално публикувано от RaIDeR Покажи съобщение
              Ето снимки ,ако можеш да намериш такър нов на нормална цена се обади !
              Тоя коъто ми го предложиха беше на Магнети Марели в друг магазин ми предложиха два турски които нямаха марка за цена 50 лева ,изглеждаха доста зле направени !
              Нещо кара моторчето за празен ход да отваря постоянно и колата почва да мени обороти 1000-1400 рпм. все едно форсирам ! Замерих този потенциометър и в едната страна (на затворено положение на клапата) показва 0.60 ома ,а трябва да са 0 ома !
              Диагноза изтъркан графит , този потенциометър казва на компа ,че съм подал газ (а аз несъм) а няма достатъчно въздух и оттам да отваря моторчето за празен ход ?!!??
              И за това от днес карам с откачено от буксата моторче за празен ход !
              Сега немени оборотите но компютърат работи в авариен режим и гори по-вече !
              видях снимките,ще потърся но няма голяма гаранция 4е ще се намери,но трябва да се опита.

Comment

Проблемът с оборотите си стои , до решението му ще карам с разкачено моторче за празния ход ! Много дразни това !

Comment

Вчера таратаъката ме остави напътя ,нещеше да запали !
                  Махнах моторчето за празният хот и колата запали отраз , нещо компа се бърка !
                  Някой знае ли дали има "моторче и потенциометър" от друга кола съвместими с тези на моята ?
                  Чух нещо от лада на 5 пъти по ниска цена !
                  Някой знае ли по-вече ?

Comment

Working...
                  X